woensdag 8 september 2010

Twee uitzendingen met klassieke topzangeressen

Edda Moser 
In het avondprogramma getiteld ARD Radiofestival dat gedurende de zomertijd elke avond door regionale Duitse zenders van ARD/Das Erste tussen 20:00 uur en middernacht wordt uitgezonden, zal op de avond van donderdag 9 september, een gesprek worden gepresenteerd met de sopraan Edda Moser (geboren 1938).
Dat gedeelte van de festivalavond zal tussen 23:00 uur en 23:30 uur de ether worden ingeslingerd. Voor Nederlandse luisteraars is het gesprek in ieder geval te volgen op de zenders, die in de gebieden welke direct grenzend aan Nederland zijn gevestigd: dat zijn de Norddeutscher Rundfunk (NDR Kultur: Hamburg en Hannover) en de Westdeutscher Rundfunk (WDR 3: zendt vanuit Keulen).


Cecilia Bartoli

De Franstalige televisiezender TV 5 Monde zal in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september, tussen 01:05 uur en 02:05 uur een concert uitzenden dat door de Italiaanse mezzsopraan Cecilia Bartoli (geboren 1966) is gegeven, naar aanleiding van haar speurtocht naar haar voorgangster, die nu alweer tweehonderd en twee jaar geleden werd geboren: Maria Malibran (1810-1836). Zij wordt begeleid door het ensemble La Scintilla onder leiding van Michael Sturmingen.

Deze film werd vanaf 2008 meer dan eens door tal van in ieder geval Europese televisiestations uitgezonden, en bij die gelegenheid hebben we daarover een artikel geplaatst op onze zustersite Muziek en mensen (toen nog Mens en melodie), dat u kunt oproepen door op deze link te klikken.
__________
NB: In aansluiting op deze beide dames uit de wereld van het muziektheater worden de komende dagen enkele films uitgezonden over en met de fameuze tenor Rolando Villazón.
____________
Afbeeldingen
1. De Duitse sopraan Edda Moser.
2. De Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli.

Geen opmerkingen: