vrijdag 4 maart 2011

Ravel-arrangementen voor orgel door Ludo Geloen

Ludo Geloen, veelzijdig
musicus in België, speelt
eigen arrangementen van
Ravel-composities te
Le Touquet-Paris-Plage.
Composities omgewerkt
Naar aanleiding van onze berichtgeving met betrekking tot het concert dat organist Erwin Wiersinga aanstaande zondag in de middag vanaf 16:00 uur zal geven in De Fontein, een kerk aan de Eikenlaan in Groningen, op een instrument uit de werkplaats van orgelbouwer Mense Ruiter, kregen we een reactie van Ludo Geloen uit België, die onder meer organist, beiaardier en componist is. Hij wil graag weten welk arrangement van welke compositie van Ravel wordt uitgevoerd. Ons is daarvan nu nog geen titel bekend, maar na het concert zondagmiddag zullen we meer weten.
Ludo Geloen liet weten zelf ook enige composities van Maurice Ravel in eigen arrangementen op orgel in Le Touquet-Paris-Plage
 te zullen voordragen.

Het ligt voor de hand dat Ludo Geloen nieuwsgierig is naar het arrangement van het Ravel-stuk dat Edwin Wiersinga zal uitvoeren.
__________
Zie ook onze bijdrage op de zustersite Muziek en mensen van donderdag 3 maart.
__________
NASCHRIFT 5 maart: Hedenochtend liet Ludo Geloen ons weten dat hij inmiddels contact heeft gehad met Erwin Wiersinga en dat hij antwoord heeft op zijn vraag. Meer over dat werk van Maurice Ravel kunt u lezen in onze berichtgeving achteraf.

Geen opmerkingen: