woensdag 31 december 2008

Gesprek met de uitzonderlijke Martin Grubinger

Bijzondere ontmoeting
In serie TonArt van de Duitstalige radiozender WDR 3, vol culturele programma's, wordt op woensdag 31 december — 's middags tussen 15:05 uur en 17:45 uur — aandacht besteed aan de Oostenrijkse percussionist Martin Grubinger, die er met zijn vooruitstrevende manier van muziek maken niet alleen in is geslaagd de jeugd van tegenwoordig voor zich te winnen, maar tegelijkertijd het meer conservatieve muziekpubliek, zowel in eigen land alsook daarbuiten.


In 2006 heeft Martin Grubinger de internationale doorbraak weten te bereiken met een optreden in de Wiener Musikvereinssaal met zijn project Showdown. Dat was een slagwerkmarathon van maar liefst vier uur. Daarmee heeft hij — voor zover dat nog nodig was — de directe toehoorders in het geïnteresseerde publiek dolenthousiast gemaakt, maar heeft hij tevens de harten veroverd van de meeste, zo niet alle, aanwezige critici.
Aan het doen en laten van deze tot in iedere vezel muzikale — maar tevens humoristisch en sympatiek optredende — jonge Oostenrijker hebben we op deze toonkunst-site reeds een artikel gewijd, en wel op vrijdag 30 november 2007.
__________
Afbeelding: Martin Grubinger in actie met een batterij slagwerk. (Foto: "Foto Körner.)

Geen opmerkingen: