zondag 28 december 2008

Eerste lustrum Calefax-PAN zondagavond aan het IJ

Hierboven ziet u vijf door riet-met-bijbehorend-instrument bezeten musici, allen van het rietkwintet Calefax, dat in relatief korte tijd internationale faam heeft verworven met een non-conformistisch repertoire, zowel voor deze besloten herenclub zelf, maar tevens voor combinaties met andere kunstenaars, die niet per definitie eveneens de toonkunst hoeven te beoefenen.
Dat wordt wel weer bewezen in het optrekje achter de vijf jongens hierboven, het Muziekgebouw aan het IJ, waar zondag 28 december, in de avonduren vanaf 19:30 uur het eerste Calefax-PAN-lustrum zal losbreken.
Bij die gelegenheid doen opnieuw tal van binnen- en buitenlandse grootheden uit de wereld der diverse kunsten mee, zoals het Trio Tony Overwater, dat onlangs samen met Calefax op wereldreis is geweest.
Wie er allemaal op deze avond acte de présence zullen geven, kunt u lezen in het Persbericht dat ik zondagochtend op de Homepage van het muziektijdschrift Mens en Melodie zal plaatsen.
Daar kunt u deze vijf jongemannen, samen met de drie van Tony Overwater (deze hoogstdezelve incluis) en hun wereldreis-spandoek met breedtewerking bekijken.
Moge de lustrum-avond met eenzelfde gevolg in de annalen vol successen van al deze verschillende ensembles en solisten worden geboekstaafd.
__________
Afbeelding
:
Aban Wesley — fagot; Oliver Boekhoorn — hobo; Raaf Hekkema — saxofoon; Ivar Berix — klarinet; Jelte Althuis — basklarinet.
Foto: Boersma.

Geen opmerkingen: