woensdag 10 december 2008

Natuurlijke muziek: walvis en klarinet in interactie — komende nacht in Supplement op Radio 6

Musicerende dieren
Direct in het eerste uur van de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 december — tussen 00:02 en 01:00 uur — kunt u op de Nederlandse zender Radio 6 in het NPS-programma Supplement luisteren naar de aflevering Natuurlijke muziek — dat is het zevende deel in die reeks, getiteld Whale Music en David Rothenberg. Van deze Amerikaanse componist en klarinettist zal Whale Music worden uitgezonden, en een aantal live opnames van waarachtig muzikale ontmoetingen tussen de walvis en David Rothenberg, die daarbij klarinet speelt.


David Rothenberg heeft drie jaar geleden al van zich doen spreken in het programma Why birds sing. Hij zal zich ongetwijfeld verder bekwamen in de interactie van natuurgeluiden — in eerste instantie van dieren — met de menselijke receptie daarvan en de eventuele gevolgen die een componist zoals hij veroorzaakt door de interactie tot element van integratie te maken in zijn muzikale scheppingen.
Een conglomeraat van gelukkige momenten, welke onder de juiste omstandigheden heel veel positieve gevolgen kunnen hebben: als een sneeuwbaleffect dan wel als dat van een steentje in de vijver.
____________
Afbeelding: De componist van Whales hier met een saxofoon.
(Foto: © David Rothenberg.)

Geen opmerkingen: