donderdag 11 juni 2009

Mahlers Negende vrijdagavond op radio NDR Kultur

Gereedgekomen in 1909
Op vrijdag 12 juni kunt u op de Duitse regionale radiozender NDR Kultur van de Norddeutsche Rundfunk, in het programma NDR Radiophilharmonie luisteren naar een uitvoering van de Symfonie nr. 9 in D grote terts uit het oeuvre van Gustav Mahler (1860-1911). Het ensemble dat dit opus zal spelen, is het in de titel van het programma genoemde orkest: de NDR Radiophilharmonie Hannover, onder leiding van Eiji Oue, Musici_dirigenten_oue_eiji_9_2die sedert 1998 vaste dirigent van dit instituut is, nadat hij een jaar tevoren een zeer succesvolle tournee met het orkest had gemaakt.
Met dit concert op de elfde en twaalde van deze maand neemt Eiji Oue na elf seizoenen afscheid van het orkest; hij wordt opgevolgd door Eivind Gullberg Jensen.
Een zeer uitgebreid artikel met achtergronden en een technische toelichting is te vinden op het Nederlandse weblog over de cultuur van het fin de siècle All art is quite useless van Rond1900.nl, gepubliceerd op 10 januari 2007. U hoeft daarvoor alleen maar hier te klikken.
___________
Foto:
Dirigent Eiji Oue.

Geen opmerkingen: