donderdag 11 maart 2010

Dag in de Branding zaterdag 13 maart in Den Haag

Aanstaande zaterdag, 13 maart 2010, wordt in Den Haag voor de vijftiende keer het Festival voor Nieuwe Muziek Dag in de Branding gehouden met vier verschillende muziek-manifestaties en een Fototentoonstelling. Verspreid over de middag en avond treden vier ensembles van verschillende signatuur op. De dag begint om 15:00 uur in Korzo5HOOG met een optreden van Ensemble Modelo 62 met als thema Parabolic perspectives met in totaal in totaal vijf werken van respectievelijk Clarence Barlow, die met twee composities is vertegenwoordigd welke beide hun Nederlandse première beleven. Dat geldt tevens voor een compositie van, Santiago Santero; de compositie van Janco Verduin is zelfs een wereldpremière. Het stuk van James Tenney dat als één na laatste werk wordt gespeld, stamt uit 1988.
Om 16:30 uur is er in Paard van Troje — in samenwerking met De Nieuwe Slag — een optreden van EKE met basgitarist Luc van The Ex, de Nederlandse Free Noise Band.

Avondprogramma's
De beide avondprogramma's zijn eveneens elk op een andere locatie. Het concert van de
Györgi Ligeti Academie wordt gegeven in Theater De Regentes. Van deze musici een recente compositie verwachten van Sander Germanicus uit 2006, en daarna twee weredpremières: één van Angus Barnacle en één van Lula Romero.
De avond zal worden afgesloten in het Theater aan het Spui, in samenwerking met Amnesty International, met een spectaculaire compositie uit 1973 van Hans Werner Henze (*1926), Voices, voor 17 musici van het New European Ensemble, die tesamen 70 instrumenten bespelen; dirigent is Christian Karlsen, de beide vocale solisten zijn Carina Vinke, alt, en de tenor Erik Slik. Voices bestaat uit 22 liederen op teksten van zeer uiteenlopende oorsprong: an Ho Tsji Minh, Herberto Padilla, Bertolt Brecht, F.C. Delius en Heinrich Heine. (Aanvang 21:00 h.)
Daar kunnen de bezoekers tevens de tentoonstelling van 'Amnesty' bekijken: Focus op de Mensenrechten.
Alle details met betrekking tot de musici, de locaties, de composities en al zulks meer kunt u vinden op de website van het Festival Dag in de Branding.
____________

Afbeeldingen:
1.  Beeld als logo voor Dag in de Branding 15 — Festival voor nieuwe muziek. Ontworpen door Meta Menkveld, student aan de Koninklike Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag.

2. New European Ensemble.

Geen opmerkingen: