dinsdag 2 maart 2010

Noord Nederlands Orkest speelt Armin van Buuren

In Leeuwarden en Groningen 
Niet voor het eerst begeeft het Noord Nederlands Orkest zich op het vlak van de popmuziek, een discipline die voor een dergelijk ensemble een zijweg is en dat ook vooral moet blijven. Daar staat tegenover dat de vorige gelegenheden zo succesvol zijn geweest, en niet alleen met betrekking tot de concerten zelf, maar eveneens op het punt van aandacht in de media. En daarvan hoopt de leiding in eerste instantie geïnteresseerden voor het orkest te kunnen overhouden. In de eerste week van maart treedt het NNO op met een programma dat geheel gewijd is aan het oeuvre van Armin van Buuren.
Het concert wordt in twee steden gegeven: in de Friese hoofdstad Leeuwarden op donderdag 4 maart en in Groningen op 5 maart. Degenen die nu nog twijfelen omtrent de dag, den er goed aan de uitvoering in Leeuwarden te bezoeken, aangezien daar nu nog ruimere keuze aan plaatsen is dan vrijdag in Groningen.
Armin van Buuren, die in1976 werd geboren, en sedert 1995 zeer actief is in de wereld van de pop en de elektronische muziek — en die daarnaast als producer werkzaam is —, was van jongsaf bezeten van muziek, en die hartstchtelijk beleden liefhebberij is bij hem tot een vak geworden. Zijn richting in de muziek wordt vooral beschreven als
trance.
Het Noord Nederlands Orkest wordt gedirigeerd door Hans Leenders, die met het ensemble en met die andere richting in de muziekwereld ervaring heeft, eveneens samen met dit orkest. De arrangementen voor symfonieorkest van Van Buurens oorspronkelijke stukken zijn van Tom Trapp; voor het lichtontwerp en de daarmee beoogde effecten tekent Nico de Rooij.

Concert van 5 maart op Radio 4

Het concert van vrijdagavond, in cultuurcentrum De Oosterpoort te Groningen, zal later op de avond — tussen 22:30 uur en middernacht — worden uitgezonden door Radio 4.

Geen opmerkingen: