woensdag 7 april 2010

Acht wereldpremières tijdens gratis concerten door Nieuw Ensemble met dirigent Lucas Vis

Resultaat van practicum
Op woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 april geeft het Nieuw Ensemble onder leiding van Lucas Vis een gratis concert met nieuw werk van gevorderde studenten compositie van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.
Woensdag wordt een ingekorte versie gepresenteerd van het concert van donderdag en vrijdag, en wel als lunchconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, 's middags om 12:30 uur.
Donderdag 8 april wordt het geheel gepresenteerd in de Bernard Haitinkzaal van het Amsterdams Conservatorium, vanaf 20:15 uur.
Vrijdagavond begint, opnieuw om 20:15 uur hetzelfde programma in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorum te 's-Gavenhage.
Maar liefst acht wereldpremières staan op het programma van evenzovele musici. Deze studenten compositie hebben een jaar lang kunnen experimenten in een practicum. Tijdens sessies met de musici en dirigent Lucas Vis, artisitiek leider Joël Bons en gastdocenten — Wim Henderickx, Hanspeter Kyburz, Calliope Tsoupaki en Diderik Wagenaar — hebben ze hun ideeën en schetsen kunnen aandragen en doornemen.
Inmiddels is dit het negende jaar waarin het practicum heeft geleid een rijk en gevarieerd programma aan premières, die uit de koker stammen van de jongste generatie componisten.

Programma
Van de hieronder genoemde componisten zullen voor het eerst de genoemde werken in het openbaar worden uitgevoerd:
Angus Barnacle                 Coincidence - Perception
Maya Lekovic                    Mice
David Pocknee
                  Bangscale
Diederik Saeijs
                  Ruimte van Dromen
Jeremiah Runnels
            Apollo 1
Lula Romero
                     en relieve
Andys Skordis
                  In Ran Air
Caio Amon                         Erosõe
_______________
Afbeelding: studiofoto van Lucas Vis.

Geen opmerkingen: