zondag 18 april 2010

Litouws Universiteitskoor: twee concerten in NL


Dinsdag in Maastricht
Op dinsdag 20 april geeft het Vilnius Universitair Koor GABIJA uit Litouwen, onder leiding van Rasa Viskantaité een concert in de Lutherse Kerk van Maastricht. Dit geschiedt op uitnodiging van het Universiteitskoor Maastricht. Het programma bestaat uit klassieke en moderne werken uit de muziekgeschiedenis van Litouwen.
Die Lutherse kerk is gevestigd in de Hondstraat op nummer 14.
De toegangsprijs is opvallend laag: € 5,—, voor studenten € 3,—.

Vrijdag in Haarlem
Het concert zal op vrijdag 23 april wrden herhaald in de hoofdstad van de provincie Noord-Holland: Haarlem. Daar staat het optreden gepland in het kerkgebouw dat weliswaar is gevestigd in de Wilhelminastraat van de Limburgse hoofdstad, maar de ingang bevindt zich op het adres prins Hendrikstraat 1.
Deze concerten bieden een prachtige gelegenheid om kennis te nemen van een del van de cultuurgeschiedenis van deze Baltische staat, waarover wij, nog steeds, relatief weinig weten

1 opmerking:

Marjolein zei

Het concert in Maastricht was heel mooi. Bijzondere stukken, mooie koorklank en een enthousiaste dirigente. Van 13 t/m 16 mei brengt het Universiteitskoor Maastricht overigens een tegenbezoek aan het koor uit Vilnius. Tevens zal een concert worden gegeven in Riga - Letland.