zaterdag 2 april 2011

BBC Radio 3: twee opera's op één zaterdagavond

Bas-bariton Bryn Terfel
Wagner — Das Rheingold
Een live-uitvoering van het New Yorkse Metropolitan Opera House met de Vorabend van de muzikale tetralogie Der Ring des Nibelungen is getiteld Das Rheingold, en die opera zal op zaterdag 2 april, ´s avonds op het gebruikelijke tijdstip een aanvang nemen in het programma Opera on 3 van BBC Radio 3. Koor en orkest van de Metropolitan Opera House staan onder leiding van Fabio Luisi. Bryn Terfel is prominent aanwezig in dit dramatische muziekgebeuren.

Anna Nicole van Mark Anthony Turnage
Op dezelfde radiozender wordt dezelfde avond in een andere aflevering van hetzelfde programma vol met muziekdrama´s, een tweede opera uitgezonden, welke zeer recentelijk in première is gegaan, hetgeen op BBC Four-tv te volgen was: Anna Nicole. Het libretto werd geschreven door Richard Thomas. De opera is gebaseerd op het leven van het Amerikaanse model en actrice Anna Nicole Smith (1967/2007). Eva Maria Westbroek vertolkt de rol van deze Hollywood-figuur.
De eerste voorstelling werd gegeven op 17 februari van dit jaar in The Royal Opera House Covent Garden te Londen, en die versie is reeds via BBC Four-television uitgezonden.

__________
Meer opera´s worden die zaterdagavond uitgezonden. Daarover kunt u onder meer lezen in de laatste
bijdrage op onze muziekdrama-site: Tempel van het Muziektheater van heden.

Geen opmerkingen: