donderdag 26 maart 2009

Een Schubertiade van de Van Swieten Society

Nog vier optredens
Sedert 14 maart trekken leden van de Van Swieten Society met een Schubertiade door ons land. De helft van de acht concerten is intussen gegeven, de andere vier zullen alsnog binnen twee etmalen worden gerealiseerd: op vrijdag 27 maart om 20:15 begint het eerste concert van die vier in de Engelse kerk van Middelburg. De dag daarop begint om 20:00 uur hetzelfde concert in het Museum De Buitenplaats, ten zuidwesten van Groningen.
Het wordt voor alle optredende musici daarna wel even doorbijten, want de volgende ochtend — zondag de 29ste — moeten de uitvoerenden alweer om 11:00 uur in de ochtend optreden in het Bethaniënklooster te Amsterdam. Weliswaar is dat een concert van een uur, maar om 15:00 uur wordt het gehele programma in dezelfde ambiance nog eens gespeeld.

Franz Schubert (1797-1828)
De keuze zondagochtend zal worden voorgesteld, zal wel ter plekke worden bekendgegeven; het gehele programma telt vier onderdelen. De eerste en de laatste compositie zijn beide voor fluit en piano, daar tussenin worden door de sopraan Francine van der Heijden eerst enige liederen gezongen met pianobegeleiding, daarna volgen liederen met ondersteuning van klarinet en piano.
_____________
Afbeeeldingen
1. Franz Schubert omstreeks 1827.
2. Sopraan Francine van der Heijden.

Geen opmerkingen: