donderdag 11 februari 2010

Twee Mahler-symfonieën achtereen op Mezzo (3)

De Zesde — Tragische
Iets meer dan drie uur achtereen kan de liefhebber van de symfonische muziek van Gustav Mahler luisteren als vrijdag 11 februari het echte avondprogramma van Mezzo-televisie begint en de derde fase van de Mahler-cyclus deze week een aanvang neemt. 
Om 20:30 uur begint de uitzending van de Zesde Symfonie in a kleine terts, bijgenaamd Tragische, gecomponeerd in de jaren 1903-1906, door het Luzern Festival Orchester onder leiding van Claudio Abbado. Voor nadere en toelichtende details over dat opus kunt u terecht op deze website waar u een lang artikel vindt op 26 september 2008.
 

De Zevende — Das Lied der Nacht

Als de Zesde Symfonie is voltooid in de uitvoering die enkele jaren geleden tijdens het Festival in het Zwitserse Luzern is opgenomen, volgt op Mezzo-televisie om 22:05 uur Mahlers Zevende in e kleine terts, Das Lied der Nacht, gecomponeerd in de jaren 1904-1906. Die symfonie zal worden voorgesteld door het Orchestre de Paris — evenals eerder deze week de Vierde en de Vijfde — onder leiding van Christoph Eschenbach.
__________
Foto: Claudio Abbado in actie.

Geen opmerkingen: