zaterdag 20 februari 2010

Markante muziek-mensen in Vrije Geluiden

In het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden dat, gepresenteerd door Melchior Huurdeman,  op zondag in de ochtenduren wordt vertoond — op zondag 21 februari zal dat van 10:30 uur tot 11:20 uur zijn —, staan vier 'onderwerpen' op de rol. 
Allereerst pianist/componist Frans Ehlhart, die muziek op teksten van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker heeft geschreven, en aan onze landgenote Charlotte Margiono heeft gevraagd om de resultaten van zijn werk samen met hem uit te voeren.
In het tweede gedeelte van Vrije Geluiden komt Frits Zwart, directeur van het Nederlands Muziek Instituut op de voorgrond: in die functie is hij de bewaker van ons muzikale erfgoed. Voorts is hij verantwoordelijk voor de uitermate fraaie inhoud van de Muziek Agenda 2010.
Als derde onderdeel doet de jonge Nederlander Joey Roukens aan het programma mee. Hij was onder meer de componist van het
opdrachtwerk voor de tournee van het Nederlands Studenten Orkest in 2008 met daarin een citaat uit Bruckners Zevende Symfonie.

De uitzending wordt besloten met het Rubens Kwartet dat één van de weinige kwartetten in ons land is dat in die hoedanigheid een geheel gevulde werkweek — en dat elke week opnieuw — heeft.

Geen opmerkingen: