zaterdag 3 mei 2008

Uitgebreid aandacht voor Gershwins Pianoconcert in Discovering music op BBC Radio 3, zondag 4 mei

Ontdekkingsreis met piano en orkest
Op zondag 4 mei kunt u in het programma Discovering Music dat tussen 18:00 uur en 19:30 uur zal worden uitgezonden via BBC Radio 3 kennisnemen van allerlei bijzondere details met betrekking tot het Concerto in F voor piano en orkest, uit 1924, van George Gershwin (1898-1937), waarover wij op dinsdag 8 april op deze muzieksite een artikel hebben gepubliceerd, waarin u meer gegevens kunt vinden.
Aan de aflevering die op 4 mei wordt uitgezonden, is opnieuw dirigent Charles Hazlewood verbonden, en die staat garant voor begrijpelijke uitleg met klankvoorbeelden, variërendvan enkele noten tot en met een gehele passage. Pas als deze dirigent van mening is dat er een voor iedere muziekliefhebber begrijpelijke uitleg is verstrekt, wordt het werk nog eens als geheel uitgevoerd.
Zoals dat bijna altijd het geval is, heeft de dirigent voor deze aflevering van Discovering music opnieuw de beschikking over het BBC Concert Orchestra. Pianiste Joanna MacGregor neemt plaats achter de vleugel en zal zwate en witte toetsen, alsmede pedalen van het instrument in beweging brengen, opdat wij allen een beter begrip krijgen voor het werk dat de makers van de reeks als één der beste pianoconcerten uit de geschiedenis beschouwen.

Geen opmerkingen: